OFFERTE AANVRAGEN

Wat is serious gaming software?

En waarom zou u van spelen tot serious gaming gaan?

Grote kans dat u er al over hoorde: serious gaming. Maar, wat is serious gaming nou precies? En vooral: wat hebt u eraan? In dit artikel wijdt APPelit als ervaren gamebouwer u graag in de geheimen in. Ook leggen we u uit hoe we van spelen tot serious gaming komen en wanneer u deze computerspellen inzet.

Begrip verklaard

Wat is serious gaming software?

In het bedrijfsleven komen verschillende termen voor die op elkaar lijken. Serious games, simulatie games, gamification. Wat is het nou precies? Het is de verzamelnaam voor al deze kreten.

De oorsprong van seriousgaming ligt in de game design industrie. Iedereen weet dat computerspellen spelen verslavend werkt. Wat als we dat element nou kunnen inzetten om er iets nuttigs mee te doen. Dus als educational & management tool for more experience and development. Zo ontstond het idee om mensen iets te leren via de games. Wat bleek? Het werkt heel eenvoudig om mensen van spelen tot serious gaming te krijgen. Want het gaat namelijk bijna ongemerkt. Ook u gaat toch geregeld een potje gamen?

 

U helpen met doelen halen

Wat is serious gaming voor ons?

In de praktijk betekent deze online spel- en leermethode dat wij organisaties mogen helpen met deze en andere situaties en doelen:

  • Mensen bewuster maken
  • Gedrag/cultuur van mensen ombuigen
  • Nieuwe werkwijze/regels makkelijker invoeren
  • Veranderprocessen versoepelen
  • Leuker trainen voor nieuwe technieken/kennis

Van spelen naar serious gaming software in elke branche | Top 5 sectoren die er al mee werken

  • Overheid
  • Onderwijs & wetenschap (onderzoek)
  • Social media/marketing
  • Gezondheidszorg
  • Veiligheid & defensie

Waarom juist in deze branches? We nemen de betekenis en het effect van deze games hieronder voor enkele sectoren met u door.

Neem contact op

wat is serious gaming

5 redenen om te gaan van spelen naar serious gaming

Serious gaming in het onderwijs

Als het ergens kansen biedt, dan is het wel in het onderwijs: van spelen naar serious gaming. Maar al te graag verruilen studenten de schoolbanken voor een potje gamen. Ook de boeken, eindeloze powerpoints en huiswerkopdrachten schuiven ze graag aan de kant. Zelfs stages vervangt u soms dankzij serious games. Immers, geen betere manier om kennis te onthouden dan die in de praktijk toe te passen.

Leren werkt zo veel beter dan op de klassieke manier. TNO bewees dat al. Studenten die meededen aan haar onderzoek vonden het volgende van het gamen:
• We halen een beter cijfer voor toetsen
• We hebben meer grip op hoe we leren
• We vinden de kennis meer uitdagend en leren er meer van
• We voelen ons meer betrokken
• We gaan beter samenwerken met andere studenten

Hulpmiddel

Wat is voordeel voor u?

In de basis zet u deze techniek in als u mensen van spelen tot serious gaming wilt brengen. Dus als u het spelelement wilt gebruiken om kennis over te brengen. Verandering teweeg te brengen. Of een boodschap goed wilt laten landen bij mensen.

serious gaming software laten ontwikkelen

Dus… is serious gaming iets voor ú?

Zo krijgt u mensen van spelen naar serious gaming

Uit dit verhaal blijkt, dat u met serious gaming doelen haalt op een manier die leuker én sneller werkt. Ziet u dat zitten? Vraag dan vandaag nog om een vrijblijvend gesprek met ons. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.


Wij werken onder andere met

laravel ontwikkelaar APPelit werkt met angularjs APPelit ontwikkelt in html5 en css3 microsoft .net ontwikkelaar APPelit ontwikkelt in ionic APPelit ontwikkelt in unity 3d APPelit ontwikkelt voor android APPelit ontwikkelt voor ios APPelit ontwikkelt in typescript angular-material ontwikkelaar elastic transip appelit heeft kennis van libgdx appelit gebruikt o.a. het YII framework appelit werkt met symfony appelit gebruikt zend-framework APPelit ontwikkelt met cake php appelit ontwikkelt met o.a. codeignitor appelit werkt met python appelit ontwikkelt met o.a. Django appelit ontwikkelt met o.a. Flask APPelit werkt met odoo APPelit ontwikkelt met ruby on rails APPelit ontwikkelt in react APPelit beheerst flutter APPelit werkt met c-sharp APPelit werkt met aps.net APPelit ontwikkelt in vb.net APPelit ontwikkelt in magento APPelit ontwikkelt opencart webshops APPelit ontwikkelt zencart webshops APPelit ontwikkelt in wordpress APPelit werkt met mean.js vagrant software APPelit werkt met mongodb APPelit werkt met mysql appelit werkt met phaser tekla software 3d developer