OFFERTE AANVRAGEN

Testen van software? Vraag de onafhankelijke expert

Ervaar wat het u oplevert

Nieuwe software geleverd krijgen – u bent natuurlijk benieuwd of dit volledig naar uw wens gebeurt. Nou kunt u afwachten tot uw medewerkers of gebruikers tegen problemen aanlopen. Een beter alternatief? Vraag vooraf een externe partner voor het software testen. Dan weet u zeker dat dit professioneel en gedegen gebeurt.

Begripsverklaring

software testing – wat is het?

In de ICT-wereld zou het heel normaal moeten zijn: software testing. Een beetje softwareontwikkelaar wil immers weten of alles bij oplevering werkt. Helaas, dat valt vies tegen. De praktijk is weerbarstig en in slechts 30% van de opleveringen is de opdrachtgever dan ook tevreden. Vandaar dat software testing door uzelf of een softwareprofessional een absolute must is. Wat doen we zoal?

 • performance testing
 • automation testing
 • exploratory testing
 • functional testing
 • regression testing
 • integration testing
 • unit testing

We proberen het allemaal uit.

De voordelen

Wat levert het u op, testen van software?

 • U weet precies wat u krijgt (of wat u níet krijgt…)
 • U spoort eventuele fouten tijdig op (en laat ze nog vóór installatie oplossen)
 • U weet of de oplevering klopt met de zakelijke en technische eisen die u er vooraf aan stelde
 • U weet of het programma klaar is voor installatie en koppeling aan uw huidige software
 • U weet hoe betrouwbaar het nieuwe computerprogramma/pakket is

Dankzij het softwaretesting hebt u dus al inzicht in de feiten nog vóórdat uw mensen ermee gaan werken. Moet er dus nog iets worden bijgestuurd? Dan regelt u dit waar gewenst nog vóór de oplevering. APPelit helpt u graag met formuleren van de aanpassingen.

Neem contact op

Waarom een softwaretest laten doen door anderen? Diverse redenen

In bijna elke organisatie is tijdgebrek. Of mankracht tekort. Het laatste wat u dan wilt, is uw softwarepartner controleren. Toch wilt u wel de zekerheid dat uw investering loont. En tot op het bot wordt getest door mensen met verstand van zaken. Vraag daarom softwarespecialist APPelit. Testen doet onze software development team graag voor u. Zo kunnen uw mensen hun eigen werk (blijven) doen.

testen van software en software maken

5 aandachtspunten

Testen tot in detail

Laat u het testen van uw software over aan APPelit? Dan krijgt u de garantie dat we checken op 5 hoofdpunten.

 • De computercode (statische test)
 • De werking van de software (algemeen, via dynamische tests)
 • De koppeling met uw apps of andere software
 • De privacy/veiligheid
 • De kans op ongewenst overgenomen informatie op online mediakanalen zoals Facebook of Twitter

Met name de eerste test is een bijzonder handige manier om snel en tegen lage kosten een controle te doen. Wat daarvoor nodig is? Een expert die computertaal leest en snapt. APPelit heeft vanzelfsprekend deze professionals klaarstaan. Zij kijken niet of een programma opent, doet wat u afsprak en opslaat wat u wilt; hun rol is puur de code langs te lopen. Dat scheelt tijd en kosten.

Neem contact op

Krijgt u wat u afsprak?

Hier testen we uw software ook op

Het spreekt bijna voor zich dat een computerprogramma werkt. Maar … wat is ‘werken’? Uw softwareontwikkelaar kan vinden dat elke functie doet waar het voor geprogrammeerd is. De centrale vraag voor u is echter: doet het programma waar u het voor gekocht hebt. Testen van software betekent voor ons daarom ook kijken of het werkt zoals u dat afsprak. Dat controleren we via de opdracht die u verstrekte.

website audit en software testing

Tussentijds testen van software | Wees er op tijd bij

Tussentijds testen van software

Een absolute aanrader als u testen van software hoog op de agenda hebt? Begin op tijd. Waarom? Omdat het makkelijker is tussentijds bij te sturen. Bovendien: een beetje softwareontwikkelaar ontwikkelt in stappen: steeds een stukje. Dat geeft de ruimte om steeds een stukje te testen … om daarna met zekerheid over de werking aan het volgende stukje te beginnen.

Meer weten? Testen van software uitbesteden?

Vraag ons om advies. Als u hieronder uw gegevens achterlaat, nemen we vrijblijvend contact met u op.


Wij werken onder andere met

laravel ontwikkelaar APPelit werkt met angularjs APPelit ontwikkelt in html5 en css3 microsoft .net ontwikkelaar APPelit ontwikkelt in ionic APPelit ontwikkelt in unity 3d APPelit ontwikkelt voor android APPelit ontwikkelt voor ios APPelit ontwikkelt in typescript angular-material ontwikkelaar elastic transip appelit heeft kennis van libgdx appelit gebruikt o.a. het YII framework appelit werkt met symfony appelit gebruikt zend-framework APPelit ontwikkelt met cake php appelit ontwikkelt met o.a. codeignitor appelit werkt met python appelit ontwikkelt met o.a. Django appelit ontwikkelt met o.a. Flask APPelit werkt met odoo APPelit ontwikkelt met ruby on rails APPelit ontwikkelt in react APPelit beheerst flutter APPelit werkt met c-sharp APPelit werkt met aps.net APPelit ontwikkelt in vb.net APPelit ontwikkelt in magento APPelit ontwikkelt opencart webshops APPelit ontwikkelt zencart webshops APPelit ontwikkelt in wordpress APPelit werkt met mean.js vagrant software APPelit werkt met mongodb APPelit werkt met mysql appelit werkt met phaser tekla software 3d developer