GEEF UW BEZOEKER EEN UNIEKE ERVARING

Een Singe Page Application (SPA), is een web-applicatie of website die past op een enkele webpagina. Een SPA heeft als doel het bieden van een meer vloeiende gebruikerservaring, vergelijkbaar met een desktop applicatie.

Het grote verschil tussen een traditionele website en een SPA is het laden van een pagina. Bij het klikken op een bepaalde functie of link ziet u bij traditionele websites vaak de complete view verspringen en elementen die al zichtbaar waren opnieuw geladen worden. Bij een SPA worden de al geladen elementen behouden en worden alleen de ''nieuwe elementen'' geladen (dit scheelt niet alleen dataverkeer, maar komt ook ten goede van de snelheid van uw applicatie). Hierdoor oogt de overgang bij het switchen van een view vloeiender, vergelijkbaar met de overgang in een mobiele app.


Google staat achter AngularJS en dat zegt wel wat. Google heeft tot nu toe veel geïnvesteerd, ook omdat ze AngularJS als een toekomstig framework voor mobiele apps zien. AngularJS blijft ondersteund voor desktop, maar de primaire focus zal liggen op het mogelijk maken van hergebruik van elementen die zowel op desktop als mobiel werken. Dit geeft als voordeel dat tijdens de ontwikkeling van bijvoorbeeld uw website, de app al grotendeels is gebouwd. De initiële opzet duurt daardoor iets langer, maar deze manier van ontwikkelen betaalt zich uit op de lange termijn.


ENKELE REFERENTIES

OnzeVeluwe

ShishaSpot