OFFERTE AANVRAGEN

Van saai leren naar seriousgaming

Zo wordt ’t weer leuk

Heeft uw organisatie het al ontdekt: de kracht van serious gaming? Want met deze moderne techniek wordt leren leuk én makkelijk. En dat biedt groeikansen voor uw collega’s en uw organisatie. APPelit heeft een schat aan ervaring met de bouw van deze games. We leggen u hier dan ook graag uit hoe het werkt.

De basis

Wat is seriousgaming?

De definities van serious gaming verschillen een beetje. De kern is echter steeds dat bij deze games het vermaak een hulpmiddel is waarmee u een serieus doel bereikt. Namelijk kennis overdragen en mensen praktische dingen aanleren. Of het nu gaat om koken, typen, solderen of engineering, via serieuze videogames gaat het leven!

Effect van seriousgaming | Top 5
De klassieke manier van trainen kennen we allemaal. Waarin verschilt die dan precies van serious gaming? Uit ervaring weten we bij APPelit dat dit hem vooral zit in de uitkomst. Dit en meer bereikt u met – eventueel op maat gemaakte – lesgames:

 • Meer zelfsturend gedrag
 • Meer motivatie
 • Meer leergemak & -plezier
 • Meer kennis onthouden
 • Kennis beter toepassen

Neem contact op

Vergelijk met klassieke les

Dit maakt deze leermethode nog interessanter

Voor de lange termijn hebt u meer aan seriousgaming dan aan een ‘gewone’ training. Voor de korte termijn is het vooral handig dat u uw collega’s op hun eigen werkplek laat leren. Op hun eigen moment. In hun eigen tempo. U voorkomt hiermee onder meer gedoe met reistijd en ziekte van de medewerker (of erger nog: van de trainer). Bovendien meten uw collega’s zelf hoe goed ze de kennis al beheersen.

Huiswerk maken wordt leuk. Ja, echt waar…
Wie kijkt er nou voor z’n plezier en uit zichzelf naar die saaie Powerpoints? En wie heeft er niet een broertje dood aan huiswerk maken? Serious gaming biedt ook hier uitkomst en nodigt juist uit om meer te spelen en dus meer te leren.

Branches waarin seriousgaming goed werkt | Enkele prominente sectoren
De techniek en het effect van seriousgaming past eigenlijk goed bij elke branche. Toch zien we deze manier van leren op dit moment onder meer in de volgende branches en situaties:

 • Zorg
 • Onderwijs
 • Veiligheid
 • Organisaties in verandertrajecten

Seriousgaming in de zorg. Ideale combi
Voor de zorg bestaan al allerlei slimme serious games. Denk aan dementiegames, computerspellen tegen ouderenmishandeling én op maat gemaakte gameprogramma’s voor revalidatie. De kracht hierachter? Een combinatie van fysieke spellen en het vernuft van computerspelletjes. APPelit ontwikkelt ze graag voor u, zie ook de speciale pagina over serious gaming in de zorg.

seriousgaming

Beste moment

Wanneer werkt serious gaming goed?

Veel personeel raakt gefrustreerd van alle veranderingen en ontwikkelingen: het werk moet steeds weer anders, nieuwe technieken staan klaar en het moet allemaal digitaal. Dan helpt gamification, zoals het werken met games als leertechniek ook wel heet. Hiermee motiveer u deelnemers vanzelf om mee te doen en ervaring op te doen.

Neem contact op

Varianten

Technologische simulatiespellen

In de gamewereld bestaan er verschillende soorten serious gaming. Van 2D en 3D tot apps en methodes met virtuele beloning. Zo is de techniek met 2D geschikter als u simpele basiskennis wilt overdragen. En virtueel punten sparen werkt bijvoorbeeld als u wilt stimuleren om meer en vaker te spelen en dus meer te oefenen. Bekijk hier hoe we u op het gebied van game-apps helpen.


Grootste hobbels rondom seriousgaming | Hou hier rekening mee

Er kleven wel enkele nadelen aan serious gaming:

 • De privacywetten maken de productie lastig
 • U wilt niet achteraf pas weten of een game werkt
 • Een game bouwen kost best veel tijd

Gelukkig heeft APPelit genoeg kennis en ervaring om die hobbels te nemen. Zo testen we tijdens de ontwikkeling van seriousgaming al of het werkt. Waar nodig sturen we dan meteen bij. Ook spreken we een werkbaar tijdspad af, zodat u snel het spelend leren in uw organisatie invoert. Verder werken we volgens de privacyregels en stemmen we goed met u af wat u wel en niet wilt op dit gebied.

Ontdek hier wat een game app laten maken kost.

e learning games

Altijd hulp voor u

Serious gaming op lange termijn

Gaan we samen aan de slag met serious gaming op maat? Weet dan dat we ook na oplevering voor u klaarstaan. Wilt u iets laten wijzigen? Of loopt u eens vast? We helpen u 24/7.

Meer weten…over seriousgaming?
Hoe gaat gamen u helpen bij het groeiproces van uw organisatie en mensen? Ontdek het tijdens een vrijblijvende afspraak met ons. Game on?


Wij werken onder andere met

laravel ontwikkelaar APPelit werkt met angularjs APPelit ontwikkelt in html5 en css3 microsoft .net ontwikkelaar APPelit ontwikkelt in ionic APPelit ontwikkelt in unity 3d APPelit ontwikkelt voor android APPelit ontwikkelt voor ios APPelit ontwikkelt in typescript angular-material ontwikkelaar elastic transip appelit heeft kennis van libgdx appelit gebruikt o.a. het YII framework appelit werkt met symfony appelit gebruikt zend-framework APPelit ontwikkelt met cake php appelit ontwikkelt met o.a. codeignitor appelit werkt met python appelit ontwikkelt met o.a. Django appelit ontwikkelt met o.a. Flask APPelit werkt met odoo APPelit ontwikkelt met ruby on rails APPelit ontwikkelt in react APPelit beheerst flutter APPelit werkt met c-sharp APPelit werkt met aps.net APPelit ontwikkelt in vb.net APPelit ontwikkelt in magento APPelit ontwikkelt opencart webshops APPelit ontwikkelt zencart webshops APPelit ontwikkelt in wordpress APPelit werkt met mean.js vagrant software APPelit werkt met mongodb APPelit werkt met mysql appelit werkt met phaser tekla software 3d developer