Apple begint met werken aan progressive web apps

">Een collectieve vreugde van webontwikkelaars, enthousiast over de eerste tekenen dat Apple is begonnen met het werken aan Progressive Web Apps. Wat aanleiding was voor de vreugde was een WebKit-ticket en bijbehorende patch gemaakt door Apple-technicus Brady Eidson, die de eerste stukjes ontwikkeling liet zien op servicemedewerkers, een belangrijke technologie voor Progressive Web Apps.

Toch waren mensen terughoudend om hier te veel over te lezen totdat het werd bevestigd door Jonathan Davis, Apple's Web Technologies Evangelist. Kort daarna verklaarde het WebKit-team officieel dat de servicemedewerkers "In ontwikkeling" waren.

Hier zijn een paar gedachten over wat Progressive web apps betekent

Betekent dit dat Apple Progressive Web Apps volledig zal ondersteunen?

Het is te vroeg om te vertellen wat dit betekent voor de volledige lijst met functies die deel uitmaken van de definitie van Progressive Web Apps. We hebben nog geen aanwijzingen of Apple ondersteuning voor webmeldingen en installeerbare apps zal toevoegen aan iOS en Mac. Bovendien zijn er specificaties en gedrag zoals Install-banners toevoegen aan het beginscherm en API voor het betalingsverzoek die technisch gezien niet behoren tot de definitie van Progressive Web Apps, maar die nu veel worden geassocieerd met PWA's. Omdat Progressive Web Apps opzettelijk meer een concept dan een specificatie zijn, wordt verwacht dat elk platform enigszins verschillende manieren zal hebben om ze te ondersteunen. En we willen dat browsermakers concurreren over de manieren waarop ze Progressive Web Apps integreren, ondersteunen en promoten. Als iOS een aantal van zijn bugs op het startscherm bevestigt, maar nooit de ''Toevoegen aan het beginscherm'' voor PWA's toevoegt, betekent dit dan dat Apple Progressive Web Apps volledig ondersteunt of niet? Het is mij niet duidelijk of we ooit zullen kunnen zeggen dat een bepaald platform Progressive Web Apps ondersteunt of niet ondersteunt dat verder gaat dan de PWA-definitie.

Als Apple niet heeft gezegd dat ze Progressive Web Apps volledig ondersteunen, waarom zijn mensen dan opgewonden?

Naar mijn mening zijn servicemedewerkers de belangrijkste technologie die Progressive Web Apps aandrijft. Servicewerkers laten webontwikkelaars toe om expliciet aan te geven welk deel van een app in de cache wordt opgeslagen. Caching maakt bijna onmiddellijk pagina laden en offline gedrag mogelijk. Begrijp me niet verkeerd. Ik wil dat alle functies van de Progressive Web App, en eerlijk gezegd nog veel meer, beschikbaar zijn op alle platforms. Maar het zou enorm zijn om servicemedewerkers in Safari te krijgen.

Betekent dit dat we eindelijk Progressive Web Apps kunnen bouwen?

Of Apple Progressive Web Apps 'ondersteunt', maakt niet uit of je er wel of niet een zou moeten bouwen. Progressive Web Apps hebben altijd in Safari gewerkt. Je zou niet op Apple moeten wachten. Het "progressieve" gedeelte verwijst naar progressieve verbetering, een filosofie van webontwikkeling die pleit voor het bieden van een basiservaring en het vervolgens verbeteren van de ervaring als de browser dit ondersteunt. Meer geavanceerde browsers krijgen de volledige toeters en bellen. Een goed uitgevoerde Progressive Web-app laat niemand buiten. Veel vroege Progressive Web Apps hebben beter gepresteerd op iOS, ondanks het feit dat iOS de PWA's niet "ondersteunt". Wat het nieuws van deze week betekent, is dat je nu een Progressive Web App kunt bouwen, ervan overtuigd dat wanneer servicemedewerkers in Safari verzenden, Safari-gebruikers opeens een upgrade van hun ervaring krijgen.

Dus waar wacht je op? Begin nu met het bouwen van een Progressive Web App voor iOS!