Waarom een ​​progressieve web-app voor u geschikt is

Mobiel web of mobiele app? Het debat heeft jarenlang gewoed. Nu is er een nieuwe oplossing die de voordelen van beide benut om een ​​betere ervaring te creëren: Progressive Web Apps (PWA). PWA's zijn in 2015 geïntroduceerd. Omdat ze minder gegevens gebruiken dan een gewone mobiele app, zijn ze voor het eerst van start gegaan in opkomende markten die last hebben van slechte internetverbindingen. Nu gaan ze de wereld rond. Honderden wereldwijde marketeers gebruiken deze om naadloozere mobiele gebruikerservaringen te creëren. Het is niet moeilijk om te zien waarom toonaangevende merken PWA's zouden omarmen. Ze realiseren zich de noodzaak om gebruikers de beste mobiele ervaring te bieden, ongeacht het platform. PWA's elimineren wrijving door het web te gebruiken om ervaringen op appniveau te leveren. Consumenten hoeven geen apps te vinden in de app store en deze te installeren; ze kunnen gewoon naar de site navigeren in elke browser, inclusief Chrome en Safari. PWA-technieken zijn erop gericht om betrouwbaar sneller te laden (zelfs offline te werken) en minder gegevens te gebruiken. Aangezien 53% van de mobiele bezoeken wordt verlaten als een site meer dan drie seconden nodig heeft om te laden, verlaten gebruikers een mobiele site als het meer dan drie seconden duurt om [te downloaden] te laden. PWA's zijn een geweldige optie voor marketeers.

De nieuwe standaard voor webinteracties

Twitter is een vroeg PWA-succesverhaal. De PWA van het bedrijf, Twitter Lite, neemt minder dan een megabyte in beslag, bespaart tot 70% op gegevens en laadt 30% sneller. Eerste ladingen voor Twitter Lite-klok in minder dan vijf seconden via 3G-netwerken op de meeste apparaten en de daaropvolgende belastingen zijn bijna onmiddellijk, zelfs op mindere netwerken. MakeMyTrip, een reisboekingssite in India, lanceerde een PWA om alle Indiase smartphonegebruikers een effectieve en betrouwbare mobiele boekingservaring te bieden, ongeacht tijd, locatie of netwerkbeschikbaarheid. Het bedrijf zag het totale succespercentage verdiedubbelen en een toename van 160% in shoppersessies. "We hebben altijd gezegd dat het inspelen op de behoeften van de markt een topprioriteit is, en deze lancering gaat een stap verder in ons engagement om een ​​miljard Indiërs van mobiliteit te voorzien," zei Ola, medestichter en CTO Ankit Bhati.

Progressieve web-apps gebruiken minder gegevens dan een gewone mobiele app.

Dergelijke resultaten maken duidelijk waarom PWA's snel de nieuwe norm worden voor webinteracties. Maar dit is niet een kwestie van eenvoudig nuttige functies afbreken ten gunste van snelheid. PWA's kunnen in feite rijk zijn aan functies. Op Android-apparaten kunnen gebruikers opnieuw gebruikmaken van pushmeldingen zoals aanbiedingen of herinneringen. Ze kunnen ook PWA-pictogrammen opslaan op de startschermen van hun telefoon, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn. En PWA's hoeven niet noodzakelijk native apps te vervangen; ze kunnen samenwerken met hen. Winkeliers kunnen bijvoorbeeld een native app gebruiken om loyale gebruikers te betrekken die eerder geneigd zijn een app te installeren, maar een PWA gebruiken om eenvoudig nieuwe gebruikers te bereiken. Gebruikers die interactie hebben met de PWA, kunnen vervolgens worden gevraagd om de mobiele app in de toekomst te downloaden. Alibaba.com, 's werelds grootste online business-to-business handelsplatform, zag een stijging van 76% in conversies en een vier keer hogere interactieratio nadat het zijn mobiele site had opgewaardeerd tot een PWA. Beauty leader Lancôme zag de sessielengte met 53% toenemen en de bouncepercentages zijn met 10% gedaald tussen iPhone-gebruikers. En het zijn niet alleen retailers. Het weerkanaal zag een 80% verbetering in de laadtijd van de site van zijn PWA, waarbij bijna een miljoen gebruikers opteerden om pushmeldingen te ontvangen.

Praktische tips voor het ontwerpen van een Progressive Web App

Klaar om te gaan nadenken over je eigen PWA? Praat met APPelit over de beste aanpak voor uw bedrijf. Hier zijn een paar tips om mee te beginnen.

1. Bepaal eerst of een PWA geschikt is voor uw merk. PWA's zijn bedoeld om gebruikers de best mogelijke webervaring te bieden, omdat u daar waarschijnlijk het breedste bereik heeft. De meeste gebruikers komen als eerste op uw website terecht. Als u een native app heeft, kunt u gebruikers vragen deze later te downloaden om ermee door te gaan.

2. Overweeg vervolgens de app-installatie-ervaring. Met PWA's kan een bezoeker de site installeren als een pictogram op het startscherm van haar telefoon op basis van hoe vaak ze uw site bezoekt. Maar wees goed bedacht wanneer u de installatieprompt moet invoeren - het moet niet opdringerig voor de gebruiker zijn. Blijf creatief, inclusief hoe de PWA eruitziet na installatie, het pictogram en het opstartscherm.

3. Een ander ding om in gedachten te houden is het ontwerp van de PWA zelf. Consumenten hebben hogere UI-verwachtingen voor apps dan voor mobiele sites, dus de interface moet responsief zijn en ontworpen voor app-achtige interacties die snel en naadloos zijn, zelfs wanneer de internetverbinding laag is.

4. Ten slotte is een van de beste voordelen van een PWA de mogelijkheid om real-time waarschuwingen te verzenden om gebruikers te betrekken, zelfs wanneer de app niet actief is. Pushmeldingen zijn een ongelooflijk krachtige functie op het internet en, bij zorgvuldig gebruik, een functie die vaak wordt beschouwd als een beste methode als het gaat om mobiele apps. Zorg ervoor dat uw merk voordeel haalt.