Uw eigen Android software? Wij regelen het!

U wilt een Android app laten maken voor mobiel en tablet? APPelit kan voor u elke type Android app bouwen. Of deze nu voor smartphones of tablets is, wij vinden voor uw wens altijd de juiste oplossing!

Android apps voor de tablet voor klein en groot MKB

android apps voor tablet in het mkb

U hebt een eigen bedrijf of u bent verantwoordelijk voor het m-commerce gedeelte binnen een bedrijf. Dan bent u volledig bij de tijd als u nadenkt over het maken van een Android app. Wij kunnen u van A tot Z begeleiden, daarbij nemen wij al het werk graag van u over. Wij hebben alle kennis, ervaring en know how in huis om niet alleen voor u een Android app te maken, maar om deze te laten slagen. Hebt u een idee voor een Android app of wilt u een app laten maken voor uw bedrijf, wij komen graag bij u langs.

Android wordt momenteel het meeste gebruikt als mobiele platform. Vanwege het ''open source'' karakter van het platform, is deze extra interessant voor ontwikkelaars om Android apps te maken. De apps zijn te downloaden in de Google Play Store. Android apps kunnen gemaakt worden met als bedoeling om een betaalde app te zijn of een gratis app, deze keuze is geheel aan u. Wij stemmen altijd met u af wat het beste is om te doen in uw situatie voor het maken van een Android app.

Wie wilt u bereiken met uw Android app? Bij APPelit hoeft u daar niet veel over na te denken, doorgaans ontwikkelen wij apps voor alle platformen voor een vaste lage prijs met uitstekende service. Het kan zijn dat uw app alleen voor Android gebruikers bedoeld is, dan maken wij voor u gerust een Android app en laten wij het iOS gedeelte achterwege.

 

Wat is het voordeel van een Android app?

Het fijne van een Android app is de integratie met vele andere Android apps die zijn gemaakt door Google. Enkele voorbeelden zijn: Gmail, Google Maps, Google Earth, Google Docs en Google Translate. Dit zijn allemaal Android mobile apps, door Google zelf gemaakt. De integratie tussen deze apps en de apps die we maken voor u, is vaak naadloos. De Google Play Store is sinds enkele jaren beschikbaar en het aantal apps die zijn gemaakt voor Android en deze store zijn sindsdien enorm toegenomen. Dagelijks worden er nog nieuwe Android apps gemaakt.

Voor het maken van een Android app is het belangrijk om rekening te houden met verschillende schermresoluties. In tegenstelling tot Apple heeft u niet slechts met één toestel of merk te maken, maar met meerdere merken en verschillende soorten toestellen en type apparaten (smartphones en tablets). Het maken van een Android app wordt hierdoor extra lastig. Gelukkig hebben wij de knowhow om hiermee om te gaan en voor u een uitstekende Android app te maken.

Enkele merken die gebruik maken van het Android platform zijn: Samsung, HTC, Toshiba, HTC, LG en Sony.

Android app laten maken

Android is het grootste mobiele platform voor smartphones. Bekende merken die ontwikkelen voor Android zijn Samsung, HTC, LG en Asus. Google is de eigenaar van Android. Android heeft op dit moment een ruime 70% van de smartphone markt in handen en ruim 700.000 apps in de Google Play Store.

Van alle verkochte smartphones met Android is Samsung met 87% de grootste leverancier.

Wilt u uw app profileren in deze ongelofelijke market, laat dan uw app maken door APPelit. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor het laten maken van uw Android app.

Android app ontwikkelen?

Wilt u een Android app laten ontwikkelen? Of hebt u een idee om een app te laten ontwikkelen voor Android, maar bent u er nog niet uit hoe u dit wilt vormgeven? Neem dan nu, geheel vrijblijvend, contact met ons op en wij komen graag langs om u te adviseren. Van het meedenken bij het ontwikkelen van een app voor Android tot het daadwerkelijk publiceren van een app voor Android. Wij doen het gewoon!

APPelit heeft ruime ervaring met Android apps ontwikkelen. Wij hebben al tal van Android apps ontwikkeld in opdracht van en onderhouden en updaten de Android apps ook. Op deze manier hoeft u niet na te denken over de optimalisatie van uw Android, dat doen wij voor u naast het ontwikkelen van uw Android app.

APPelit werkt voornamelijk in opdracht van bij het ontwikkelen van apps voor Android.

Als expert in Android app ontwikkelen bieden wij tal van features aan die uw Android app interactief maakt en aantrekkelijk maakt voor downloads. Sinds de introductie van de Android door Apple heeft zich een ware mobiele revolutie voorgedaan op het gebied van mobiele apps. APPelit maakt al geruime tijd Android apps voor bedrijven en u kunt aan de volgende mogelijkheden denken voor een Android app laten ontwikkelen:

- Het tonen van uw bedrijf als promotie app of marketing app, dus een soort van etalage app in de vorm van een Android app ontwikkelen

- De communicatie over en weer vergroten met uw klanten met innovatie features om feedback te krijgen van uw klanten en makkelijk en snel contact opnemen met uw klanten door middel van apps. Android applicaties voor tablets zijn een ontzettend efficiënt middel om uw klanten te bereiken. Deze apps ontwikkelen kosten iets meer tijd dan een promotie app, maar dan heeft u een waar bedrijfsmiddel toegevoegd aan uw onderneming

- Het verkopen van producten in een app. Ontwikkel uw Android app in de vorm van promotie middel en communicatie over en weer middel, maar ook als shop. Dus u kunt uw aanbod tonen in de app, uw klanten attenderen door middel van pushberichten in uw Android app en vervolgens meer omzet genereren door middel van een shop in uw Android app te laten ontwikkelen. Uw bedrijf in een Android app als het ware.

APPelit helpt u graag bij het adviseren qua mogelijkheden voor de ontwikkeling van een Android app, maar ook bij de implementatie van uw Android app. APPelit onderscheidt zich in de markt door service te leveren bij het ontwikkelen van Android app als een pleasure en geen must en door het achterwege laten van een uurtje factuurtje mentaliteit. Wij streven naar een win-win situatie. Gaat het namelijk goed met uw Android app, dan gaat het goed met ons.
Waarom APPelit:

1. Programmeur als contactpersoon voor begeleiding van concept tot eindproduct in de vorm van een Android app

2. Gratis analytics van uw app en advies over hoe u uw Android app beter in de markt kunt positioneren

3. Van te voren afstemming tussen u en onze programmeur voordat wij overgaan tot het ontwikkelen van uw Android app en publiceren van uw Android app

4. APPelit denkt graag met u mee en gezien onze ervaring en kunde kan dat een boel tijd en boel geld schelen, niet alleen bij Android app laten ontwikkelen maar ook manifesteren in de Google Play Store

5. Nadat uw Android app is gepubliceerd dragen wij zorg voor uw Android app in de vorm van updates, onderhoud en advies. Geen uurtje factuurtje mentaliteit na het opleveren en ontwikkelen van uw Android app, maar service. Betrouwbare hosting en security horen standaard bij onze pakketten en 24/7 mentaliteit is vanzelfsprekend. Programmeurs slapen nooit, vooral niet bij Android app ontwikkelen.

Bent u niet alleen geïnteresseerd in een Android app, maar ook/of in een iPhone app of een HTML5 / Mobiele website app. Wij kunnen het allemaal bij APPelit. Wij hebben de kunde in huis om uw app te manifesteren in alle Markets en platformen, zodat uw app een succesvol bedrijfsonderdeel wordt.

Nieuwsgierig geworden om een Android app ontwikkelen? Wij komen graag bij u lang, geheel vrijblijvend, om u te adviseren bij het ontwikkelen van een Android app. Neem nu contact met ons op.

Design en communicatie over en weer

Android apps zijn ontstaan als gevolg van de introductie van Android door Google bij de ontwikkeling van smartphones. De introductie van Android heeft een ware concurrentiestrijd teweeggebracht tussen Google en Android, de twee grootste leveranciers van apps. Android apps draaien op Android, het besturingssysteem van Google. Android staat bekend om hun open source en integratie van meerdere diensten in één apparaat zoals Gmail, google + etc.. De apps die draaien op een Android smartphone bieden zoveel mogelijkheden op het gebied van interactieve apps, vermakende apps en informatieve apps. De mogelijkheden zijn onbeperkt bij Android apps. Deze Android apps kunnen een belangrijk bedrijfsonderdeel zijn voor uw bedrijf op het gebied van promotie, marketing, verkoop en uitstraling. Draait uw bedrijf op Android toestellen en wilt u een app voor uw bedrijf alleen zonder publicatie in de Google Play Store. Dat kan! Wij kunnen voor u Android apps ontwikkelen en de zogenaamde APK (installatie) bestanden toesturen zodat deze op de toestellen van uw medewerkers geïnstalleerd kunnen worden.

Database of mobiele shop

APPelit heeft de kennis, kunde en ervaring in huis om databases en mobiele shops te integreren in uw Android tablet apps.  Databases zijn een uitstekend middel om functies te integreren zoals accounts aanmaken en bestaande oplossingen te integreren in uw app. Mobiele shops kunnen de verkoop van uw product of dienst enorm versterken want de shop is altijd tot de beschikking van de klant door middel van een Android app.
Meedenken

De programmeurs van APPelit zijn er niet alleen maar om uw Android apps in elkaar te frutselen, te ontwerpen en te uploaden, maar zijn er ook om mee te denken bij de distributie van uw Android apps. Zonder extra kosten. Een verdienmodel koppelen of marketing strategie bepalen voor uw Android app is net zo belangrijk als een goed opgezette Android app met gebruiksvriendelijkheid. Van A tot Z begeleiden wij uw en met behulp van onze ervaring kunnen wij u precies vertellen waar u aan moet denken bij de ontwikkeling van uw Android app. De Android app moet goed gevonden kunnen worden in de Google Play Store, want zoekoptimalisatie in de Google Play Store is net zo belangrijk als zoekoptimalisatie in Google.
Officiële Google Developer

Voordat Android mobiele apps door ons worden gepubliceerd in de Google Play Store testen wij deze uitgebreid, lopen wij ze na voor publicatie in de Google Play Store en stemmen wij uw tevredenheid af. Als officiële Google Developer weten wij precies waar Google apps aan moeten voldoen.

Overtuigd van de meerwaarde van een Android app voor uw idee of bedrijf, neem dan nu geheel vrijblijvend, contact met ons op en wij staan u graag te woord of komen graag langs voor een presentatie van de mogelijkheden op het gebied van Android apps voor tablet en andere apps voor andere platformen.

Op Tweakers stond dat Samsung een wedstrijd heeft gestart voor apps maken. Mensen lopen doorgaans een lange tijd met het idee om apps te maken in hun hoofd. Dit komt vaak door het gebrek aan programmeer kennis en tijdsgebrek. Om apps voor Android te maken heb je veel programmeer kennis nodig. Ook grafisch gezien. Dit is allemaal zeer tijdrovend. Het uitbesteden van het laten maken van een app was tot nu toe ook een dure grap, maar nu is APPelit er voor u!

Android tablet app ontwikkelen?

Android tablet app ontwikkelen? App ontwikkelaar APPelit denkt graag met u mee voor het ontwikkelen van uw Android tablet app, geheel vrijblijvend. Een Android tablet app is anders dan een mobiele Android app en tablets maken hun eigen revolutie mee. De potentie van tablets is enorm, dat bewijzen de Android tablet als laptop killers wel. Door een Android tablet app ontwikkelen bereikt u een nog grotere doelgroep met uw eigen app en profileert u uw Android tablet app in een extra markt.

Sinds de komst van Android tablets is er een nieuwe trend ontstaan op het gebied van apps ontwikkelen, namelijk Android tablet app ontwikkelen. De uitvinder van de Android is Google, maar er zijn ook andere tablet leveranciers zoals de iPads en sinds kort de blackberry en windows tablets. APPelit kan als app ontwikkelaar voor al deze verschillende platformen een app ontwikkelen. De Android tablets zijn enorm populair en als u denkt aan een app ontwikkelen, dan bent u genoodzaakt om ervoor te gaan om een Android tablet app ontwikkelen. APPelit helpt u graag bij het meedenken voor de realisatie van een Android tablet app, maar ook over de implementatie van een Android tablet app, de publicatie van een Android tablet app en de promotie van uw eigen Android tablet app.

Zoals gezegd is een Android tablet app niet hetzelfde als een mobiele Android app. De Android tablets hanteren allereerst een andere resolutie, daar moet dus rekening mee gehouden worden bij Android tablet app ontwikkelen. Wij bieden het volgende bij Android tablet app:

- Design van uw Android tablet app

- Uw Android tablet app en mobiele Android app aan elkaar koppelen

- De Android tablet app koppelen aan een database of andere web applicaties

- Een shop integreren in uw Android tablet app

- iPad, Blackberry tablet en Windows tablet app synchronization

Bent u niet alleen geïnteresseerd in een Android tablet app, maar ook in een app voor iPads of andere platformen die apps ondersteunen? Dat bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u een Android tablet app laten ontwikkelen, neem dan nu, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor meer informatie over Android tablet app ontwikkelen. Dank u!

Android tablet apps

Nieuwe markt

Een ware diamant van Google is het Android tablet platform. Dit ongelofelijke platform heeft alles net als de Android smartphone platform en meer. Het draait net als de smartphones op Android en je kunt beide apparaten dan ook naadloos op elkaar laten aansluiten qua synchronisatie. Met de introductie van iPad heeft Apple een nieuwe markt gecreëerd waarvan de groei niet te stoppen is. Er zijn tal van Android apps die door de afmeting van het scherm van de Android tablet zeer goed toepasbaar zijn op meerdere vlakken. Zo zijn er Android apps voor vermaak, maar ook Android apps voor professioneel gebruik.

Het grote scherm van de Android tablet zorgt ervoor dat een app grafisch gezien beter voor de dag komt en tal van features die niet geschikt zijn voor het kleinere scherm van een smartphone beter tot hun recht komen. Een Android tablet is vanwege zijn lichte gewicht ongelofelijk mobiel, dus u hebt u werkplek of hobby plek altijd in bereik en bij u om uw favoriete Android apps aan te roepen.

Ontwikkeling

De Android tablet en de Android platform heeft sinds hun komst een enorme ontwikkeling teweeg gebracht. Deze beesten worden tegenwoordig laptop killers genoemd en de vraag blijf toenemen naar Android tablets en Android apps. Niet alleen consumenten maken gebruik van de Android tablet en Android app, maar ook professionals maken dagelijks gebruik van hun Android tablet en Android app bij presentaties, projecten, testomgeving etc. Voor de oudere doelgroep is de Android tablet met zijn vele formaten ideaal gebleken en de gebruiksvriendelijkheid is dan ook ongekend. Iedereen kan leren omgaan met een Android tablet en Android app. Het is slechts een kwestie van tijd. De doelgroepen die u kunt bereiken met een Android app is daarom een aanvulling op uw complete app. Deze ontwikkeling mag niet langer ontkend worden, laptops zijn uit en Android tablets met hun Android apps zijn de toekomst!

Wilt u gaan voor de ontwikkeling van een Android app en de potentie benutten van dit afzetkanaal dan bent u bij APPelit aan jet juiste adres. Wij ontwikkelen een Android app voor u die aansluit op uw app voor alle andere platformen indien gewenst en zorgen voor een presentatie in dit platform waar je u tegen zegt. Android smartphone apps kunnen ook als Android tablet apps gebruikt worden, maar als u ervoor gaat moet u er goed voor gaan een Android tablet app laten ontwikkelen. Het kost niks extra, maar de communicatie over en weer en het bereik is van ongekende meerwaarde. De Android app!
Android apps bouwen

APPelit heeft al meerdere Android apps gebouwd. Wij kunnen met onze kennis en kunde deze snel voor u ontwikkelen zonder extra kosten voor een Android app. Aansluiten op een bestaande database of een echte shopping experience in uw app, APPelit kan Android apps bouwen die dit allemaal doen! Wij denken graag met u mee bij de ontwikkeling van een Android app. Wilt u een app laten ontwikkelen en alle platformen en daarmee doelgroepen benaderen, ga dan voor een app van APPelit. Wij doen het allemaal zonder extra kosten voor een Android app of wat voor app dan ook. Android apps bouwen doen wij met alle plezier!

Officiële Google Developer

Voordat Android apps door ons worden gepubliceerd in de Google Play Store testen wij deze uitgebreid, lopen wij ze na en stemmen wij uw tevredenheid af. Als officiële Google Developer weten wij precies waar Android apps aan moeten voldoen.

Overtuigd van de meerwaarde van een Android app voor uw idee of bedrijf, neem dan nu geheel vrijblijvend, contact met ons op en wij staan u graag te woord of komen graag langs voor een presentatie van de mogelijkheden op het gebied van Android apps en andere apps voor andere platformen.

Zelf programmeren voor Windows is een hele klus. Een app maken voor Android moet makkelijker zijn, zou je denken. Maar is dat wel zo? We duiken onder de ontwikkel-motorkap.

Besturingssysteem Android maakt een stormachtige groei door. Als we kijken naar de toename van het aantal programmaatjes dat voor Android beschikbaar is, dan zijn dat er volgens sommige bronnen inmiddels minstens net zo veel als voor Apple’s iOS, terwijl die laatste al heel wat langer meegaat.

Als we de statistieken op www.androlib.com/appstats.aspx mogen geloven, komen er elke maand zo’n 35.000 app’jes bij. Op grond hiervan zou je denken dat het maken van een app voor Android betrekkelijk eenvoudig moet zijn. Zou dat inderdaad zo zijn? Zou het kunnen dat een gewone computergebruiker (lees: niet-programmeur) zelf een app kan maken en daar geld mee kan verdienen? Om daar achter te komen moeten we ons eerst verdiepen in de vraag: Hoe zitten Android en apps in elkaar?
Android ontleed

De basis van Android vinden we in Linux en dat wordt door de gemiddelde computergebruiker toch gezien als een ‘moeilijk besturingssysteem voor nerds’. Om die pijn wat te verzachten zit, er een speciaal Android-laagje overheen – en dat is waar we als gebruiker mee te maken hebben. Deze twee componenten samen zijn uiteraard veel kleiner en minder complex dan Windows zodat het systeem op mobiele apparatenhttp://images.intellitxt.com/ast/adTypes/lb_icon1.png kan werken. Een Android-programmeur hoeft dan ook met minder zaken rekening te houden.

Binnen Android draaien twee soorten programma’s. Enerzijds is er software die is geschreven in een programmeertaal als C of C++ en die vooraf door de maker wordt omgetoverd (gecompileerd) tot een bestand dat het apparaat kan uitvoeren. Dit wordt ook wel Native Code genoemd en is te vergelijken met de exe-bestanden in Windows. Deze methode wordt vooral voor spelletjes gebruikt. Anderzijds zijn er programma’s in een Java-achtige taal (ook bekend van bijvoorbeeld websites) die niet vooraf, maar tijdens het gebruik in een bruikbare vorm worden gegoten in een virtuele machine die luistert naar de naam Dalvik. Dit lijkt sterk op de manier waarop Java-programma’s onder Windows werken via de Java Runtime Environment (JRE) die we allemaal (al dan niet bewust) op de pc hebben staan.

Beide soorten programma’s worden samen met aanvullende benodigdheden (data, audio, plaatjes) in een zogeheten apk-bestand gestopt. Dit heeft niets met autokeuringen te maken maar staat voor Android application PacKage. Ook dit is vergelijkbaar met Java.

Beide varianten klinken nu niet bepaald als iets waarmee de gemiddelde gebruiker aan de slag kan. De meesten van u zullen ten slotte niet kunnen programmeren in C of Java.

Gereedschap

De standaardgereedschappen die Google van meet af aan beschikbaar heeft gesteld voor de ontwikkeling van Android-apps zijn de zogeheten SDK en NDK; de Standard Development Kit en de Native Development Kit. Allebei zijn ze bedoeld voor het ontwikkelen van programma’s in de hiervoor genoemde talen.

Van deze twee geldt het met Java verwante systeem van de SDK als het meest toegankelijk voor mensen die geen programmeur van beroep zijn. Dat mag dan wel zo zijn, het is echter toch dusdanig gecompliceerd dat je een behoorlijk fanatieke hobbyist moet zijn om er mee aan de slag te gaan.

Visueel

We lopen dus tegen een vreemde tegenstrijdigheid op: Android-apps lijken zó simpel dat je verwacht dat ze makkelijk te maken zullen zijn – maar in werkelijkheid moet je er toch programmeur voor zijn om ze te kunnen bouwen.

Dat was Google ook opgevallen en dus kwam men halverwege 2010 met een intuïtievere oplossing genaamd App Inventor. Deze online-applicatie bood de mogelijkheid om op een visuelere manier apps te maken. Bood? Ja, want koud een jaar later maakte Google bekend dat het de stekker uit allerlei nevenactiviteiten zou trekken en App Inventor was er daarvan een. Een aanzienlijke groep enthousiaste gebruikers kreeg te horen dat men voor eind 2011 zijn projecten moest downloaden omdat dan de site op zwart zou gaan. Betekent dat helemaal het einde? Nee, want Google heeft een flinke zak geld geschonken aan het beroemde Massachusetts Institute of Technology (MIT), waar men ergens in het eerste kwartaal van 2012 een nieuwe site zal opstarten onder de naam Center for Mobile Learning. Dit centrum gaat allerlei activiteiten ontplooien op het gebied van computereducatie en zal onder andere de nieuwe locatie worden waar we App Inventor kunnen gebruiken. Naam en openingsdatum van deze site zijn op dit moment echter nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

Verdienmodel

Wanneer u met een van de genoemde gereedschappen een programma maakt, kunt u dat openbaar maken via de Android Market (of een ander afzetkanaal – Android is daarin veel vrijer dan Apple). Uw app kan gratis of betaald zijn en wel of niet reclame bevatten.

De markt voor Apple-apps biedt aanzienlijk meer betaalde programma’s dan die van Android zodat u tegen heel veel gratis concurrentie moet opboksen wanneer u een betaald programma uitbrengt. Wanneer u dit doet moet u rekening houden met een aantal kosten. Om te beginnen kost registratie – ook voor gratis apps - bij de Android Market u 25 dollar (alleen te voldoen via creditcard). Na publicatie in de Market gaat van de opbrengst van elk gedownload programma 30% naar Google. Dat betekent dat u voor een app’je van 99 dollarcent een bedrag van 69 dollarcent overhoudt. Anders gezegd: om met uw app een netto bijstandsuitkering voor alleenstaanden te verdienen moet u er elke maand ongeveer duizend verkopen. Dat lukt – eerlijk gezegd – niet zo heel veel makers.

Veel bouwers van Android-apps kiezen dan ook voor het gratis verspreiden van hun product om daar dan vervolgens reclame in te laten tonen. Er zijn verschillende reclame-netwerken die programmeurs kunnen aanroepen vanuit een app (een studie op zich!). Deze betalen voor elke reclame (vaak in banner-vorm) die getoond wordt. Een vereiste is dan wel dat uw app internet-toegang moet hebben, wat hem er voor smartphone-bezitters niet aantrekkelijker op maakt.

En wordt u er rijk mee? Tja… Een voorbeeldje: de makers van Angry Birds haalden naar verluidt op enig moment één miljoen dollar per maand op aan reclame-inkomsten. Dat is dan wel op basis van tussen vijftig en honderd miljoen Android-installaties, dus op z’n best 2 dollarcent per installatie per maand. En dat voor een spel dat ook nog eens veel wordt gespeeld en dus veel reclameviews genereert. Maakt u een app’je dat duizend keer wordt gedownload en maar af en toe wordt opgestart, dan mag u blij zijn met een paar dollar per maand aan inkomsten.

Voor dat alles moet u wel heel wat werk verrichten, want behalve de al genoemde kosten voor de Android Market moet uw product ook aan allerlei aanvullende eisen voldoen. Zo moet uw programma zijn voorzien van een digitale handtekening, moet u een pictogram ontwerpen en eventueel een eindgebruikersovereenkomst opstellen, duidelijk aangeven waar uw programma toegang toe heeft (bellijst, internet, enzovoort) en nog veel meer.

Doet u mee?

Goed, u wilt dus op de echte manier Android-apps maken? Maak uw borst maar nat. Om te beginnen moet u de ontwikkelsoftware voor Java installeren. De software voor het maken van Android-programma’s leunt hier namelijk zwaar op. De Java SDK vindt u op www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html.

Vervolgens hebt u de Android SDK nodig (developer.android.com/sdk/index.html). Hiervan neemt u het startpakket dat na installatie zelf een aantal aanvullende componenten kan binnenhalen. Hieronder vallen onder andere de documentatie, voorbeeldprojecten en emulators voor verschillende Android-versies om uw programma’s in te testen.

Zijn we daarmee van alles voorzien? Ja en nee. Hiermee kunt u aan de slag, maar de meeste ontwikkelaars geven de voorkeur aan een zogeheten Integrated Development Environment (IDE); een ontwikkelomgeving waarin we code kunnen typen én testen. Voor Android wordt Eclipse aanbevolen (www.eclipse.org/downloads/). Wanneer deze op de pc staat, moeten we vanuit dit programma nog even een plugin installeren om Eclipse te laten communiceren met de onderdelen van de Android SDK en dan kunnen we aan de slag.
Vrij toegang tot Android. Ook als je voor het Android platform wilt gaan ontwikkelen is het van belang om over enige basiskennis van object georiënteerd programmeren te beschikken. Anders dan met het ontwikkelen voor de iPhone hoef je niet per se te beschikken over een Apple computer. De programmeersoftware is vrij beschikbaar voor zowel de Mac als systemen op Windows en Linux. De taal waarin Android Apps worden geprogrammeerd is het veel gebruikte Java.

Software installatieproces

Voordat je in Java kunt gaan programmeren voor Android, dien je allereerst Java SE Development Kit te downloaden en te installeren op je computer (ook voor Windows 64 bit systemen kies je de x86 versie). Pas daarna is het mogelijk om de andere elementen te installeren. Begin met het installeren van de ontwikkelomgeving Eclipse. Dit is de Integrated Development Environment (IDE) en bevat onder andere een editor en een compiler. Vervolgens installeer je de Android SDK Starter Package en je laat dit programma de laatste tools downloaden. Onthoud de directory waar de SDK componenten worden opgeslagen, die heb je in een later stadium nodig. Installeer als laatste de ADT (Android Development Tools) plugin voor Eclipse en je machine is helemaal ingericht om Android Apps op te gaan maken.

Welke versie?

Nu is het de vraag voor welke versie van Android je wilt gaan ontwikkelen. Op het moment van schrijven is 3.1 de laatst beschikbare versie. Die versie is speciaal gemaakt voor tablets. Alle versies onder 3.0 zijn ontworpen voor Android smartphones. Op dit moment draait 6 op de 10 Android toestellen op versie 2.2 versie en ruim een kwart op 2.1. Als in begin 2012 versie 4.0 op de markt komt ontstaat er meer uniformiteit in de versietypes. Dezelfde Android versie zal vanaf dan op zowel smartphones als tablets draaien. Voor ontwikkelaars betekent dat hun app in een keer voor alle Android apparaten beschikbaar is.

Categorieën

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de ontwikkeling van uw app idee of software oplossing en ontvang binnen 24 uur reactie.

 • orange
 • openbaarministerie
 • valvoline
 • temptationisland
 • smurfitkappa
 • zodiaknl
 • roompot
 • nierstichting
 • bekina boots
 • leprastichting
 • apk group
 • boersenlem
 • world fashion centre
 • ijbgroep
 • slijptechniek enter
 • dermatude
 • motoroccasion
 • nouveau contour
 • ssh
 • stichting robijn
 • amstelveen college
 • Zorgaccent
 • afas
 • ridderiq