Met passend software advies snel de juiste keus maken | Handig stappenplan

U overweegt de overstap naar nieuwe software. Waar begint u dan? Wat is belangrijk? En waar liggen de risico’s op de loer? Of het nu gaat om verkoopsoftware, programma’s voor uw boekhouding of voor uw helpdesk – met onderstaande software advies komt u verder.

krijg gedegen en eerlijk software advies voor uw bedrijf

Wat is software? Ideale automatisering

Om uw computers te laten draaien, gebruikt u computerprogramma’s. Vanuit het Engels praten we dan ook vaak over het woord software. Dat kunnen zowel kleine applicaties zijn als grote, ingewikkelde softwarepakketten met veel modules.

Software advies helpt om door de bomen het bos te zien. Want te veel functies kan uw programma’s ondoorzichtig maken. En met te weinig functies hebt u software waar u eigenlijk niet uithaalt wat u echt nodig hebt.

Waarom software advies? Voorkom miskleunen

In ICT-land gaan geruchten dat rond de 70 procent van alle software-installaties mislukt. Een belangrijke reden voor die mislukking? De voorbereiding was niet goed, waardoor de software niet doet wat de opdrachtgever - u dus – er eigenlijk van verwacht.

Software laten maken vraagt vaak een behoorlijke investering. Dan wilt u natuurlijk wél dat dit ook iets oplevert. APPelit geeft u daarom software advies op maat. Zodat u de juiste keus maakt en verder komt met uw organisatie. Neem contact op

in 4 stappen goed advies krijgen over diverse software vraagstukken

Software advies 1: wat wilt u oplossen? Noteer het voor uzelf

• goedkoper werken
  • foutenvrij werken
  • meer doen in minder tijd
  • meer data met elkaar verbinden
  • mensen ontlasten

Deze en andere doelen haalt u veelal met uw nieuwe software. Maar… welke doelen vindt u nou echt belangrijk? Hieronder geven we u meer software advies om dit scherp te krijgen.

Software advies 2: bereid u goed voor | ‘Bezint eer ge begint …’

Voor u een computerprogramma laat bouwen, hebben we een cruciaal software advies voor u. Zorg eerst dat u een aantal zaken goed helder hebt. Zelf organiseren we hiervoor standaard enkele brainstormsessies. Wat die u opleveren? Drie dingen:

• waar staat uw organisatie
  • waar wilt u met uw organisatie naartoe
  • hoe moet de nieuwe software helpen dit te bereiken

Waarom dit software advies voor uw basis zo belangrijk is? Als u precies weet wat u wilt, wordt de briefing naar uw software ontwikkelingsbedrijf ook beter. En dan ziet u bij tests en oplevering ook beter of u echt krijgt wat u verwacht. Bovendien: dankzij die voorbereiding wordt de software geen doel op zich, maar een middel om uw doel te bereiken. En dus een investering die meewerkt en zichzelf terugverdient. Met dit software advies werkt u dus slimmer. Neem contact op

Software advies 3: elke oplossing ‘n eigen programma? Of één totaalpakket?

Als u de voorbereiding goed doorliep, vindt u ook sneller het antwoord op de vraag: hebt u genoeg aan één nieuw deelprogramma of zoekt u een totale oplossing voor uw complete bedrijfsprocessen? U maakt uw keuze slimmer door in de voorbereiding ook mee te nemen welke software u op dit moment al gebruikt. En wat daarin al goed werkt.

Ontbreekt er slechts een deel? Dan is ons software advies: laat uw eigen maatwerksoftware bouwen voor een specifiek functie. Denk aan:

• sales software
  • ERP software (boekhouding, administratie, logistiek)
  • service desk software
  • HRM software (personeelszaken)

Software advies 4 | Koppel app en test op alle apparaten

Wilt u met een app toegang tot uw nieuwe software? Dan hebben we app advies voor u. De techniek achter mobiele telefoons verschillen nogal van elkaar. Het zou vervelend zijn als Android-gebruikers wél toegang hebben, maar Apple-gebruikers niet. Ons software advies luidt daarom: als u een app voor uw nieuwe computerprogramma laat maken, test deze dan voor de live-gang op zo veel mogelijk apparaten en platforms.

Het alternatief: vraag APPelit :-). Wij doen die tests standaard als we uw app bouwen.

Meer software advies? Vraag erom

Graag geven we u meer software advies op maat. Vul hiervoor uw contactgegevens in. Dan stemmen we snel een datum voor een vrijblijvend gesprek met u af.

Categorieën

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de ontwikkeling van uw app idee of software oplossing en ontvang binnen 24 uur reactie.

• orange
  • openbaarministerie
  • valvoline
  • temptationisland
  • smurfitkappa
  • zodiaknl
  • bekina boots
  • leprastichting
  • apk group
  • boersenlem
  • world fashion centre
  • ijbgroep
  • slijptechniek enter
  • dermatude
  • motoroccasion
  • nouveau contour
  • ssh
  • stichting robijn
  • amstelveen college
  • Zorgaccent
  • afas
  • ridderiq