DE HUIDIGE MOBIELE MARKT EN DE IMPACT OP BEDRIJVEN

Wat elke lokale ondernemer moet weten over de mobiele klant van vandaag, is de noodzaak van een mobiele aanwezigheid en het belang van lokale zoekresultaten ranking.
In het kort

Het is duidelijk dat al enige tijd de mobiele revolutie aan de gang is. Consumenten kunnen gebruik maken van hun mobiel voor communicatie over en weer met bedrijven, altijd en overal. Mobiel is nu goed voor 12% van alle wereldwijde internetverkeer, maar hoe zit het met het verkeer naar lokale bedrijven? De gemobiliseerde shopper van vandaag is van invloed op kooplieden, winkeliers en andere bedrijven op manieren die nog nooit eerder gezien zijn. Het speelveld is absoluut verschoven in het voordeel van de geïnformeerde consumenten die verwachten te vinden, wat ze zoeken en wanneer ze het zoeken.


DE LOKALE ONDERNEMER MOET BEWUST ZIJN VAN DEZE ONTWIKKELING OM CONCURREREND TE ZIJN

- 94% van de smartphone-gebruikers hebben gezocht naar lokale informatie
- 70% belt een bedrijf na het zoeken
- 66% bezocht een bedrijf persoonlijk
- 90% van deze gebruikers handelt binnen 24 uur!

''Toegang tot online informatie moet ongelooflijk gebruiksvriendelijk zijn voor de mobiele apparaten van vandaag. Om het breedste winkelende publiek te bereiken heeft een bedrijf zowel een app als mobiel vriendelijke website/webshop nodig.''


APP VS MOBIELE WEBSITE

Het kiezen van een mobiele app boven een mobiele website is afhankelijk van wat het bedrijf wil bereiken. Als de doelen in de eerste plaats gerelateerd zijn aan openbare communicatienetwerken, dan is het hebben van een mobiele website altijd zinvol als een praktische eerste stap in uw mobiele bedrijfsstrategie. Dit komt omdat een mobiele website een aantal voordelen biedt ten opzichte van een app: een bredere toegankelijkheid, compatibiliteit en kosteneffectiviteit. En voor de ervaring van uw klant is het een must, omdat het veel makkelijker kijken en navigeren is.

Apps hebben een steeds belangrijkere plaats in de mobiele marketing mix en zijn erg populair. Er zijn een aantal specifieke gebruiksscenario's waar een app de beste keuze zal zijn. In het algemeen, als een bedrijf een goed klantenbestand heeft helpt een app bij het opbouwen van klantloyaliteit. Waarom? Omdat terwijl uw klant bezig is met u app, hij of zij niet bezig is met andere zoekresultaten en daarmee uw concurrenten. Dit helpt u uw marktaandeel beschermen! Het belang van push berichten is daarnaast ook zeer groot: push berichten worden in 97% van de gevallen gelezen, hierdoor is dit een ongekend krachtig marketing & communicatie middel richting uw klanten.


FEITEN OP EEN RIJ

In de huidige hyper-mobiel-verbonden economie is er geen reden voor consumenten om niet te beschikken over gegevens bij elke aankoopbeslissing. Maar liefst 93% van alle aankoopbeslissingen beginnen met een online search. Om tegenwoordig concurrerend te zijn moet een bedrijf dat ook laten zien in zoekopdrachten, en natuurlijk hoe hoger de ranking, hoe beter. Volgens een studie door AOL, hebben ranking een enorme impact op het aantal hits.

- De eerste ranking positie in de zoekresultaten ontvangt 42.25% van alle hits
- De tweede positie ontvangt 11,94%
- Derde positie op de eerste pagina verkrijgt 8,47%

Aan de top staan heeft een duidelijk voordeel, vooral voor winkeliers. Consumenten hebben de neiging vaste bedragen te besteden voor specifieke producten of diensten en zodra deze uitgave wordt gedaan, is het potje leeg. Daarom, en vooral tijdens de winkel-seizoenen, moeten winkeliers bewust zijn van het enorme verschil dat het maakt om bovenaan te staan.

''Wil je concurrerend zijn tegenwoordig, dan moet je wel goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten.''


DE MOBIELE REVOLUTIE

Een ander belangrijk feit dat van invloed is op lokale handelaars en bedrijven is hoe mobiel de consument werkelijk is geworden. Zoekopdrachten op mobiele apparaten zijn 5 keer gegroeid in de afgelopen twee jaar en tegenwoordig zijn meer dan 50% van alle lokale zoekopdrachten gedaan op een mobiel apparaat. Consumenten die smartphones bezitten en gebruiken voeren lokale zoekopdrachten bijna tweemaal zoveel uit (61% VS 32%) in vergelijking tot algemene mobiele telefoon gebruikers. Met 55 procent jaar-op-jaar groei, smartphone integratie is dramatisch versneld in de afgelopen twee jaar, is dit een duidelijke signalering voor toekomstige stijgingen van de lokale zoekopdrachten uitgevoerd vanaf mobiele apparaten.

Dit is goed nieuws voor de lokale bedrijven die een hoge rang via zoekopdrachten hebben, als hun klant klaar is om te kopen. Er is echter altijd een stap die klanten zullen nemen en dat is om door te klikken naar de website van het bedrijf. Zodra een potentiële klant de website krijgt verwachten ze een positieve en eenvoudig te navigeren ervaring. Hier is wat ze waarschijnlijk zullen doen als ze er zijn:

- Routebeschrijving en bedrijfsuren - 74%
- Contact met de winkel - 64%
- Product informatie zoeken - 61%
- Aankoop doen of dienst bestellen - 50%


DE TREND ''IN-DE-WINKEL''

Wanneer winkelend publiek ondervraagd wordt met welke app of website ze bezig zijn, dan geven de meeste aan dat ze met de app of website van de winkel waarin ze zich bevinden bezig zijn. En niet, wat je zou verwachten, met die van de concurrentie.  Dit betekent dat winkeliers niet alleen bezorgd moeten zijn over hoe hun prijsstelling is tegenover anderen, maar ook over de consistentie van prijzen in hun eigen kanalen. En vooral hoe positief is de ervaring van het navigeren naar en in hun eigen website.

''Een ander belangrijk aspect van de mobiele marketing mix is begrijpen dat de eerste indruk cruciaal is.''


VOLGENS COMPUWARE

- Meer dan 40% van de gebruikers in een onderzoek van 2011 van totaal 4.014 wereldwijde mobiele web gebruikers richten zich tot de website van de concurrent wanneer ze een slechte mobiele ervaring hebben
- 57 procent van de mobiele web gebruikers had een probleem in het afgelopen jaar bij het openen van een website en 47 procent had een probleem met de toegang van een app op hun telefoon
- 46 procent van de mobiele web gebruikers geeft aan dat het onwaarschijnlijk is dat zij terugkeren naar een website waarmee ze problemen hadden met de toegang via hun telefoon en van 57 procent is het onwaarschijnlijk dat ze de website aanbevelen
- 34 procent zei dat ze waarschijnlijk een bezoek gingen brengen aan de mobiele website van de concurrent

In een andere studie van het management adviesbureau Accenture bleek dat 73% van de mobiele shoppers de voorkeur geeft aan mobiele telefoons voor hulp in plaats van bedrijfsmedewerkers.


LOKALE ZOEKOPDRACHTEN

2012 was het eerste jaar waarin het merendeel van de lokale zoekopdrachten uitgevoerd op portaalsites waren verschoven van specifieke business zoekopdrachten (firmanaam) naar niet-specifieke zaken zoekopdrachten (Categorie / Trefwoord). Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van de ‘’witte pagina’’ zoekgedrag naar het zoeken in een ‘’gouden gids’’. Consumenten gebruiken steeds meer lokale zoekmiddelen om te vinden waarnaar ze zoeken of shoppen. De verschuiving van dit gedrag is waarneembaar op alle lokale zoekplatformen.


TOT SLOT

Hoe meer smartphones, des te meer slimme shoppers die lokale mobiele zoekopdrachten uitvoeren. Dit resulteert in een hogere vraag naar tijdgebonden & on-the-go behoefte aan informatie over lokale bedrijven. De # 1 reden voor het gebruik van een mobiel apparaat voor een zoekopdracht naar een lokaal bedrijf is: shoppers willen informatie snel omdat ze onderweg (lees: mobiel) kopen. In vergelijking tot PC gebruikers is de kans om te kopen van een lokaal bedrijf na een zoekopdracht bij mobiele gebruikers groter. Er blijven ontwikkelingen in de mobiele consument categorie. Consumenten zoeken, beoordelen en handelen, vaak binnen een korte periode. Ook nemen ze beslissingen over welke lokale handelaars en bedrijven ze bezoeken, uitsluitend gebaseerd op de informatie die ze vinden op hun mobiele apparaat. Er is een enorme kans in mobiele marketing voor lokale bedrijven die niet alleen mobiele aanwezigheid nastreven, hetzij in een mobiele app of website/webshop, maar ook streven naar een hoge ranking bij zoekopdrachten die garanderen dat ze de markt kunnen domineren.

''De # 1 reden voor hulp van een mobiel apparaat voor het zoeken naar een lokaal bedrijf is dat klanten snel informatie willen omdat ze onderweg willen kopen.''