ERP SYSTEMEN TRANSFORMEREN, INTEGREREN EN SCHALEN BEDRIJVEN

Wanneer u op internet naar 'ERP' of 'ERP software' zoekt, kan de enorme hoeveelheid informatie die er op u afkomt overweldigend zijn - laat staan een beetje verwarrend. Elke website lijkt zijn eigen definitie van ERP te hebben en de ene ERP-implementatie kan sterk van de volgende afwijken. Deze verschillen onderstrepen echter de flexibiliteit die van ERP een krachtige tool maakt.

erp oplossingen voor de zakelijke markt

Om een ​​beter begrip te krijgen van hoe ERP-oplossingen uw bedrijf kunnen transformeren, helpt het om een ​​beter inzicht te krijgen in wat ERP eigenlijk is en hoe het werkt. Hier is een korte inleiding tot ERP en waarom het lijkt alsof iedereen erover praat.


ERP INTEGREERT PROCESSEN VAN ZAKELIJKE FUNCTIES

ERP (Enterprise Resource Planning) zegt niet alles over wat ERP is of wat het doet. Daarvoor moet u een stapje terug doen en nadenken over alle verschillende processen die essentieel zijn voor het runnen van een onderneming, zoals voorraad- en orderbeheer, boekhouding, human resources, CRM (Customer Relationship Management) en nog veel meer. Op het meest basale niveau integreert ERP-software deze verschillende functies in één volledig ERP systeem om processen en informatie in de hele organisatie te stroomlijnen.

Het centrale kenmerk van alle ERP-systemen is een gedeelde database die meerdere functies ondersteunt die door verschillende bedrijfseenheden worden gebruikt. In de praktijk betekent dit dat werknemers in verschillende afdelingen, bijvoorbeeld boekhouding en verkoop, op dezelfde informatie kunnen vertrouwen voor hun specifieke behoeften. Versnel de bedrijfsprestaties met behulp van een eigen ERP.


ERP SYNCHRONISEERT RAPPORTAGE EN AUTOMATISERING

ERP-software biedt ook enige mate van gesynchroniseerde rapportage en automatisering. In plaats van werknemers te dwingen afzonderlijke databases en spreadsheets bij te houden die handmatig moeten worden samengevoegd om rapporten te genereren, kunnen sommige medewerkers met ERP-oplossingen rapporten van diverse systeem ophalen. Als verkooporders automatisch in het financiële systeem terechtkomen zonder handmatig opnieuw te hoeven worden ingetoetst, kan de afdeling voor orderbeheer bestellingen sneller en nauwkeuriger verwerken en kan de financiële afdeling de boeken sneller sluiten. Andere veelgebruikte ERP-functies zijn onder meer een portal of dashboard waarmee werknemers snel inzicht krijgen in de prestaties van het bedrijf op belangrijke meeteenheden.


EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN ERP

ERP oplossing kan voor uw organisatie een enorme meerwaarde zijn

De term ERP werd in 1990 bedacht door Gartner, maar de oorsprong ligt in de jaren zestig. Destijds werd het concept toegepast op voorraadbeheer en -beheer in de productiesector. Software-engineers hebben programma's gemaakt om voorraad te monitoren, saldi met elkaar te vergelijken en de status te rapporteren. Tegen de jaren zeventig was dit geëvolueerd naar Material Requirement Planning (MRP) systemen voor het plannen van productieprocessen.

In de jaren tachtig groeide MRP uit tot meer productieprocessen, waardoor velen het MRP-II of Manufacturing Resource Planning noemden. Tegen 1990 waren deze systemen verder gegaan dan voorraadbeheer en andere operationele processen naar andere backofficefuncties zoals boekhouding en personeel, waarmee het stadium voor ERP werd bepaald, zoals we het nu kennen.

Tegenwoordig is ERP uitgebreid met business intelligence (BI), terwijl het ook werkt aan "front-office" -functies zoals verkoopautomatisering (SFA), marketingautomatisering en e-commerce. Met deze productvoortgang en de succesverhalen die uit deze systemen voortkomen, gebruiken bedrijven in een breed scala van industrieën - van groothandel tot e-commerce - ERP-oplossingen.

Bovendien, hoewel de "e" in ERP staat voor "enterprise", nemen snelgroeiende en middelgrote bedrijven nu snel ERP-systemen over. Software-as-a-Service (SaaS) -oplossingen, ook wel 'cloud computing' genoemd, hebben bijgedragen aan deze groei. Cloud-gebaseerde oplossingen maken ERP implementatie niet alleen betaalbaarder, ze maken deze systemen ook eenvoudiger te implementeren en te beheren. Misschien nog belangrijker is dat cloud ERP real-time rapportage en mogelijk maakt, waardoor ze zelfs waardevol zijn voor leidinggevenden en personeel die zicht willen hebben op het bedrijf.

Bovendien zijn bedrijven van alle grootten en een breed scala van industrieën overgestapt naar cloud ERP-systemen. Wanneer u stopt met het overwegen van de voordelen van ERP, kunt u gemakkelijk zien waarom het zo populair is geworden en waarom het gebruik zo snel blijft groeien.


DE BEDRIJFSWAARDE VAN EEN ERP OPLOSSING

In de kern helpt ERP werknemers hun werk efficiënter te doen door barrières tussen bedrijfseenheden te slechten. Meer specifiek, een ERP oplossing:

 • Geeft een wereldwijde, real-time weergave van gegevens die bedrijven in staat stellen om proactief problemen aan te pakken en verbeteringen aan te brengen.
 • Verbetert de financiële naleving van wettelijke normen en vermindert het risico.
 • Verbetert klantenservice door één bron te bieden voor facturatie en het volgen van relaties.

Wanneer u deze voordelen optelt, is de waarde van ERP - met name cloud ERP - duidelijk. Met ERP pakket hebben medewerkers toegang tot accurate informatie waarmee ze sneller betere beslissingen kunnen nemen. Niet alleen dat, maar ERP-software helpt overtollige processen en systemen te elimineren, waardoor de kosten van het zaken doen in het algemeen verlaagd worden.


ENKELE REFERENTIES VAN ERP OPLOSSINGEN

ORANGE.BE - QUALITY & CONTROL ERP APPLICATIE

ERP oplossing voor ORANGE.BEERP apllicaties op maatbedrijfsoplossingen met een mobiele applicatieORANGE.BE ERP-applicatie

IJB GROEP - MEET & CALCULATIE DESKTOP ERP APP C# SOFTWARE

IJB GROEP - MEET & CALCULATIE DESKTOP ERP APP C# SOFTWARE

ROCK OIL - MONITORING COMPANY AND GOVERNMENT VEHICLES WITH TERMINAL REGISTRATION AND CARD PAYMENTS

roil oil erp systemmet gebruik van erp een efficiëntere bedrijfsprocesROCK OIL - MONITORING COMPANY AND GOVERNMENT VEHICLES WITH TERMINAL REGISTRATION AND CARD PAYMENTSfind your nearest gas station with the Rock Oil app

SLIJPTECHNIEK ENTER - APP VOOR POSITIE & GEREEDMELDING VAN PRODUCTIE EN HERSLIJPEN

slimme erp oplossingen met de mobielkoppel uw erp aan een handige ios appbedien erp systemen met een mobiel of tabletbeheer uw erp crm via uw mobiel


Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen voor uw in-house software of huidig ERP pakket. Update uw huidige code of bouw het volledig opnieuw op! Of vraag een offerte bij ons op voor uw eigen ERP solution.

Categorieën

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de ontwikkeling van uw app idee of software oplossing en ontvang binnen 24 uur reactie.

 • orange
 • openbaarministerie
 • valvoline
 • temptationisland
 • smurfitkappa
 • zodiaknl
 • roompot
 • nierstichting
 • bekina boots
 • leprastichting
 • apk group
 • boersenlem
 • world fashion centre
 • ijbgroep
 • slijptechniek enter
 • dermatude
 • motoroccasion
 • nouveau contour
 • ssh
 • stichting robijn
 • amstelveen college
 • Zorgaccent
 • afas
 • ridderiq