OFFERTE AANVRAGEN

Blij worden van apps in de zorg

Makkelijker voor patiënt & personeel

Bezuinigingen in de zorg maken het leven van medewerkers en patiënten vaak niet makkelijker. Gelukkig doen apps in de zorg dat wél. Met alle voordelen van dien. Wat zijn de voordelen? En hoe laat u het werken? Ontdek al het nieuws hier.

Toelichting

Waarom app voor de zorg

Op uw mobiele telefoon of tablet zitten allerlei applicaties (programma’s), kortweg apps. Speciaal voor de gezondheidssector komen er steeds meer apps die de zorg makkelijker maken. Of het nu gaat om ouderenzorg of gezonder leven. Om medicijngebruik of om wondverzorging. Het laten ontwikkelen van zo’n app voor de smartphone in de zorg komt anno nu voor elke organisatie binnen handbereik.

Selectie

Voordelen apps in de zorg

 • Goedkoper
 • Efficiënter
 • Foutloos
 • Betere begeleiding van patiënt
 • Meer mensen helpen in minder tijd

APPelit ontwikkelt online apps voor de zorg. Zo hielpen we al verschillende organisaties met bereiken van hun doelen. Ervaar de app-oplossingen in onze portfolio.

Neem contact op

Cijfers over gebruik | Meer zorgapplicaties
In het begin zag de zorg én de buitenwereld digitalisering vaak nog als een bezuinigingsmaatregel. Inmiddels omarmen steeds meer organisaties de mogelijkheden die deze techniek met zich meebrengen. Zo verdubbelde het het gebruik van mobiele apps van 21% (2013) naar 41%. Logisch, want op de werkvloer gebruiken steeds meer zorgverleners een mobieltje (59%) of tablet (46%). (bron: Zorg voor Beter, aantal deelnemers: 1813)

bloeddruk meten app

Een greep

Soorten apps voor de zorgsector

In de loop van de jaren kwamen er al allerlei apps met specifieke doelen. Zoals:

 • Medicijnapp
 • Reanimatieapp
 • Wondzorgapp
 • Mondzorgapp
 • Dementieapp
 • Huid diagnose app

Dit is slechts een heel kleine greep uit het flink groeiende aanbod aan ‘gezonde’ apps. eHealth apps of mHealth software, worden ze ook wel genoemd.

Zo wordt zorg beter

In 5 stappen naar een goede app

Zelf een app voor de zorg laten maken, lijkt makkelijk. Met de volgende stappen wórdt het in ieder geval een succes.

 1. Verzamel mensen voor brainstorm/werkgroep
 2. Ga brainstormen
 3. Ga appdoel bepalen
 4. Bedenk app-functies
 5. Laat opleveren in stappen

Hoe u verschillende van deze stappen goed zet, lees het hieronder. APPelit helpt u er graag mee.

Stuur ons een bericht

apps in de zorg

Vorm een werkgroep

1. Verzamel juiste mensen

De ideale werkgroep voor het laten bouwen van een eigen app? Die bestaat uit 3 categorieën mensen. Allereerst de gebruikers. Daarnaast ict’ers en tot slot directieleden. Dankzij deze 3 invloeden houdt u met alle aspecten van een app rekening. Van gebruiksgemak en praktische ontwikkeling tot toekomstvisie van uw zorgorganisatie.

2. Ga brainstormen | 3. Stel doelen
Om de juiste keus te maken voor uw eigen app in de zorg, doet u eerst een soort nulmeting. U kijkt naar waar u als organisatie staat. Daarnaast zet uw werkgroep op een rij waar u als organisatie naartoe wilt. En hoe uw eigen app daarbij helpt. Welke doelen wilt u halen met uw app? APPelit heeft veel ervaring met deze brainstorms. Wij noemen ze bridge- en jumpsessies en helpen ook u er graag mee.

4. Bedenk app-functies | 5. Laat opleveren in stappen
Als u de doelen voor uw app bepaalde, duiken ook de ideeën op over welke functies er nodig zijn om uw doelen te halen. Geef deze als briefing door aan uw appontwikkelaar, bijvoorbeeld APPelit. Vraag daarbij om de app in stappen op te zetten. Zo krijgt u de ruimte om bij elke functionaliteit deze alvast te testen. Dat maakt bijsturen makkelijk en helpt mee aan een succesvol eindresultaat. Deze oplevering in stappen hoort bij APPelit bij de standaard werkwijze.

Meer weten? Starten met eigen apps voor de zorg?
Brainstorm eens vrijblijvend met ons. Zorgt u voor de wensen? Zorgen wij voor koffie en ideeën. Laat hieronder uw contactgegevens achter en ontvang binnen een dag een vrijblijvend datumvoorstel.


Wij werken onder andere met

laravel ontwikkelaar APPelit werkt met angularjs APPelit ontwikkelt in html5 en css3 microsoft .net ontwikkelaar APPelit ontwikkelt in ionic APPelit ontwikkelt in unity 3d APPelit ontwikkelt voor android APPelit ontwikkelt voor ios APPelit ontwikkelt in typescript angular-material ontwikkelaar elastic transip appelit heeft kennis van libgdx appelit gebruikt o.a. het YII framework appelit werkt met symfony appelit gebruikt zend-framework APPelit ontwikkelt met cake php appelit ontwikkelt met o.a. codeignitor appelit werkt met python appelit ontwikkelt met o.a. Django appelit ontwikkelt met o.a. Flask APPelit werkt met odoo APPelit ontwikkelt met ruby on rails APPelit ontwikkelt in react APPelit beheerst flutter APPelit werkt met c-sharp APPelit werkt met aps.net APPelit ontwikkelt in vb.net APPelit ontwikkelt in magento APPelit ontwikkelt opencart webshops APPelit ontwikkelt zencart webshops APPelit ontwikkelt in wordpress APPelit werkt met mean.js vagrant software APPelit werkt met mongodb APPelit werkt met mysql appelit werkt met phaser tekla software 3d developer