GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Waarom agile app ontwikkeling?

Aanpak met succesgarantie

Om maar met de deur in huis te vallen, de meeste software en app ontwikkelingsprojecten mislukken. Slechts zo’n 30 procent slaagt. Vergroot de kans dat úw app een succes wordt. Ga aan de slag met agile app ontwikkeling. Hoe werkt dat? En wat komt daarbij kijken?

Uitgediept

Wat is agile app ontwikkeling?

In de softwarewereld komen veel Engelse begrippen voor. ‘Agile’ is er zo eentje. In het Nederlands vertaald hebben we het dan over ‘lenig’. Wat dat met apps te maken heeft? Nou, op het gebied van ontwikkeling geeft het aan dat dit op een flexibele manier gebeurt. Vroeger zag u ontwikkelprojecten met een enorme aanloop. Zó enorm dat tegen de tijd dat de plannen in de steigers stonden, ze al verouderd waren. Agile app ontwikkeling werkt een stuk sneller én efficiënter.

agile app ontwikkeling

Richtingloos of op weg

Risico’s zonder agile app ontwikkeling

Het grootste gevaar bij apps en softwareprojecten is dat niet goed duidelijk is wat de uitkomst moet zijn. Soms is dat ook best lastig vooraf te bepalen. Er is wel een behoefte, maar er zijn geen kaders of een precieze richting. Juist dan helpt agile app ontwikkeling u goed op weg. Hieronder diepen we de kenmerken van deze aanpak uit.

Kenmerken van agile app ontwikkeling

  • Werken in korte tijdsblokken, genaamd ‘sprints’ (1-4 weken)
  • Elke sprint heeft een doel
  • Na elke sprint test u of dat doel is gehaald
  • Volgende doelen komen onderweg in beeld
  • Dankzij vele sprints houdt u overzicht
  • Dankzij sprints houdt u een vinger aan de pols
  • Via de sprints stuurt u oorspronkelijke plannen waar nodig bij
  • Sprints voorkomen dat u aan het eind iets anders krijgt dan verwacht

APPelit werkt al jaren als strategisch app-partner voor talloze organisaties. De methode van agile app ontwikkeling integreerden we helemaal in ons bedrijf. Onze relaties profiteren hiervan en hebben na oplevering dan ook een grote glimlach. Wij trouwens ook. Want wij worden pas blij als u dat bent.

Neem contact op

in sprints werken

Waarom werken met sprints werkt

Stap voor stap

U kent het vast wel: u hebt iets voor ogen, maar weet niet precies hoe u er komt. Met apps werkt dat vaak net zo. Dankzij de tijdsblokken/sprints van agile werken ontdekken u en wij al doende hoe we er samen wél komen. Zo werken we zowel bij het programmeren als in de voorbereiding. Want juist in die fase leggen we samen de basis voor uw app. Deze manier van werken staat zó centraal bij ons, dat we hiervoor zelfs een heel eigen ontwikkelplan hebben in agile stijl. Relaties reageren hier altijd razend enthousiast op. Ook u laten we dit plan graag ervaren.

Opleveren in delen

Testfase

Slaan we eenmaal aan het ontwikkelen, dan leveren we elk zelfstandige stukje van de app na een sprint op. U test dit dan en ziet of het werkt zoals u in gedachten hebt. Loopt u in deze fase tegen verrassingen aan, dingen die anders werken dan wat handig is? Dan passen we dit in de volgende sprints aan. Zo voorkomen we dat u aan het eind van de rit een app hebt, waar al in het begin iets fout ging. En waarbij we dus opnieuw zouden moeten beginnen om te maken wat u wél voor ogen had.

agile

Voordelen

Agile app ontwikkeling

Een van de mooiste effecten van agile app ontwikkeling is, naast de grotere kans op succes, dat u en wij meer voeling met elkaar blijven houden. Want de ervaring leert dat ICT’ers in hun enthousiasme soms doorslaan en een richting inslaan, die niet past bij uw plannen. Wij voorkomen dit tijdig door u bij elke sprint en elke stap te betrekken.

Meer weten over agile app ontwikkeling?

Ontdek meer over ons. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak. Dat is helemaal gratis. En als welkom krijgt u dan ook een groeiscan cadeau. Laat hieronder uw contactgegevens achter, dan hoort u binnen 1 dag dan van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Leuk, ik kan nu mijn eigen app’s maken 😁
Mocro Beast
Mocro Beast
13:20 29 Oct 20
Top bedrijf met oog voor de wensen van de klant. Denken mee en geven net dat extra meer als de klant daar om vraagt.
Michel Hollink
Michel Hollink
13:44 22 Oct 20
Johannes is een fijne vent om mee samen te werken. En weet de wensen goed te vertalen naar de uiteindelijke applicatie. Aanrader.
Bas Ranzijn
Bas Ranzijn
10:41 22 Oct 20
Karin Bosman
Karin Bosman
10:35 22 Oct 20
Restaurant Riessen
Restaurant Riessen
19:16 14 Oct 20